„НУШИЋЕВИ ХАЈДУЦИ II“ – Сокобања

Све школе које носе име „Бранислав Нушић“ из Србије и региона, и ове године су учествовале у манифестацији „Нушићеви хајдуци“ од 18. до 20. октобра у Сокобањи.

Општински одборник Оливера Денић свечано je отворила манифестацију у просторијама „Легата Милуна Митровића“.

Овогодишњи „Нушићеви хајдуци“ почели су отварањем изложбе: „Сва лица Бранислава Нушића“ – карикатуристе Зорана Товирца, концертом „Classic modern tria“ (Небојша Димитријевић, Магдалена Димитријевић и Никола Радивојевић) са музичким темама „Пута око света“ Бранислава Нушића и промоцијом двотомног издања књиге: „Нушић у причама“ – Миливија Предића, од стране професора Дејана Милића.

Наредног дана, уз помоћ својих учитеља и наставника, ученици основних школа такмичили су се у извођењу најбоље представе и квизу знања о животу и раду Бранислава Нушића.

Жири у чијем су саставу били: Весна Милосављевић – председница (ТОСБ), Витомир Крстић (Библиотека „Стеван Сремац“ Сокобања), Милан Богдановић (СШ „Бранислав Нушић“ Сокобања) награду за најбољу представу доделио је ОШ „Бранислав Нушић“ из Петријева, Смедерево, за извођење представе „Госпођа министарка“.

Награду „Лаза Цврца“ за најкомичнији лик добио је Никола Адамовић (ОШ „Бранислав Нушић“ Уровица).

Награду „Миле Врабац“ за најбољег интерпретатора добила је Ана Радуловић (ОШ „Бранислав Нушић“ Бања Лука).

Награду „Чеда Брба“ за најбољег младог глумца добила је Јована Костић (ОШ „Бранислав Нушић“ Ратаје).

Специјалну награду за улогу Живке министарке, добила је Сара Петровић (ОШ „Бранислав Нушић“ Петријева, Смедерево).

Све су школе показале велико знање у познавању живота и рада великог комедиографа, а на крају је жири у саставу: Ана Милићевић – председница (СШ „Бранислав Нушић“ Сокобања), Јасна Илић-Паљевић (Библиотека „Стеван Сремац“ Сокобања) и Небојша Нушић („НУШИЋ“ ФОНДАЦИЈА) доделио награде следећим школама:

I место – ученици ОШ „Бранислав Нушић“ Бања Лука

II место – ученици ОШ „Бранислав Нушић“ Ратаје

III место – ученици ОШ „Бранислав Нушић“ Доње Трнаве, Ниш.

У ревијалном, завршном делу манифестације, ученици СШ „Бранислав Нушић“ из Сокобање, у одиграли су представу „Аутобиографија“ – Б.Нушића.

Следећи „Хајдучки састанак“ договорен је за октобар идуће године. Ништа лепше него млад, посетити Сокоград.

ВИДИМО СЕ ПОНОВО У ПРЕЛЕПОЈ И ГОСТОЉУБИВОЈ СОКОБАЊИ!