„Нушићеви хајдуци“ – Ништа лепше него млад, посетити Сокоград

Све школе које носе име „Бранислав Нушић“ из Србије и региона, обележиле су годишњицу рођења овог великог комедиографа манифестацијом „Нушићеви хајдуци“ од 12. до 14. октобра у Сокобањи.

Манифестацију је у Уметничкој галерији – Легату Милуна Митровића свечано отворио народни посланик Мирко Крлић, уз химну „Нушићеви хајдуци“ коју је компоновао Игор Крстић, а текст написао Данило Митровић. Химну су извеле Уна Марковић и Ана Гвозденовић, уз клавирску пратњу Игора Крстића, ученици Музичке школе „Др Војислав Вучковић“ у класи професорке Маје Ђокић.

Школа домаћин, Средња школа „Бранислав Нушић“ из Сокобање, је у ревијалном делу манифестаце извела изванредну „Госпођу министарку“.

У такмичарском делу манифестације победник је ОШ „Бранислав Нушић“ из Београда. Друго место је освојила основна школа из Бања Луке, треће место деле основне школе из Ниша, Смедерева и Уровице, а на четвртом месту је основна школа из Ратаје. Специјалну награду за најбоље извођење добила је ученица Тамара Чавић из Бања Луке.

Чланови жирија били су: Предраг Миленковић (председник) професор српског језика у СШ „Бранислав Нушић“ Сокобања, Александра Крстић (члан) руководилац за развој и маркетинг Туристичке организације Сокобања и Јасмина Илић Паљевић (члан), директор Народне библиотеке „Стеван Сремац“ Сокобања.

Потписивањем Протокола о сарадњи између школа које носе име Бранислав Нушић, Туристичке организације Сокобања и „НУШИЋ“ ФОНДАЦИЈЕ створени су темељи манифестације „Нушићеви хајдуци“ која ће се сваког октобра одржавати у Сокобањи.